Workshops

The Finnish Blonde Burlesque Troupe is dedicated to keeping burlesque a fresh and living form of entertainment art. They have shared their burly-q knowledge on history, performance practices, props and what not for years and are proud teachers of Burleskinstituutti, the Finnish organization of Burlesque education. The Blondes offer a wide variety of workshops for small groups and individuals.

The most popular workshops provide elementary introduction to various aesthetics and movement styles of the genre, as well as tuition on the ancient art of making and twirling tassels. A solid background in theatre, stage comedy and show dance make The Blondes ideal instructors for seasoned and budding performers alike. Instruction is available in Finnish and English and by default in Tampere, Finland. However, The Blondes would be delighted to come over to your place as well. Don’t hesitate to ask!

 

Finnish Blonde Burlesque Troupe on sitoutunut ylläpitämään burleskin elinvoimaisena esittävän taiteen muotona. Blondit ovat jakaneet tietämystään burleskin historiasta, esiintymisestä, asusteista ja kaikesta tyylilajiin liittyvästä monen vuoden ajan, ja ovat Suomen Burleskinstituutin ylpeitä opettajia. Suomi-blondit tuottavat toiminnallista työpajamuotoista opetusta sekä pienryhmille että yksityisopiskelijoille.

Pajojen suosituimpia aiheita ovat klassisen burleskityylin kuvastoon ja liikekieleen tutustuminen sekä tasseleiden valmistus ja käyttö. Vahva osaamistausta teatteri-ilmaisun, lavakomiikan ja showtanssin ohjaamiseen tekee Suomi-blondeista oivallisen valmentajan myös esiintyville tai esiintymään halajaville burleskiartisteille.

 

  • Sukellus kimallemaailmaan. Nopea ja tehokas johdantopaja, sopii mainiosti ensikosketukseksi burleskiin! Lyhyt katsaus burleskin historiaan ja nykypäivään, tutustutaan joihinkin burleskille ominaisiin tanssiliikkeisiin ja -elementteihin ja tehdään lyhyt koreografia. Kesto 60 minuuttia, max. 15 osallistujaa. Pajan voi ohjata kuka tahansa Blondeista. Hinta 150€.
  • Melkein yläosattomissa, osa 1: Miksi ja millä välineillä? Työpajassa pääset valmistamaan itse ainutkertaiset tasselit tai pastiesit! Opit miten tehdään tupsut, miten koko komeus pysyy paikallaan ja mitä materiaaleja voi hyödyntää. Samalla keskustellaan tasseleiden historiasta, erilaisista valmistustekniikoista ja käytöstä. Kesto 90 minuuttia, max. 10 osallistujaa. Pajan ohjaa Mimi. Hinta 225€.
  • Melkein yläosattomissa, osa 2: Miten? Työpajassa tutustutaan tasseleiden pyörittämisen jaloon taitoon. Harjoitellaan erilaisia valmistavia liikkeitä ja laitetaan tupsut viuhumaan. Kesto 60 minuuttia, max 15 osallistujaa. Pajan ohjaa Mimi tai Marie. Hinta 150€.
  • Melkein yläosattomissa: Queen Size. Tasseleiden valmistaminen ja pyörittäminen voidaan yhdistää myös kolmen tunnin kokonaisuudeksi. Ensin valmistat omat tupsukkaiset asusteesi ja seuraavaksi laitat ne heti käyttöön! Kesto 180 minuuttia, max. 10 osallistujaa. Pajan ohjaa Mimi. Hinta 350€.
  • Hedelmällisyyden jumalatar. Naiseus, raskaus, synnytys, äitiys… ja burleski. Kuinka ottaa vastaan kehosi muutokset ja rakastaa sitä? Kesto 90 minuuttia, max. 15 osallistujaa. Pajan ohjaa Mimi. Hinta 200€.
  • Showponin parhaat temput. Työpajassa lähestytään burleskia teatteriesityksenä ja tutkitaan esityksen ja hahmon rakentamista keskustelun ja improvisaatioharjoitteiden kautta. Kesto 90 minuuttia, max. 15 osallistujaa. Pajan ohjaa Lafayette. Hinta 200€.
  • Esiintymisvalmennus. Suunnitteletko nousemista yleisön eteen tulevaisuudessa? Ensiesiintyminen on kalenterissa mutta et ole ihan varma toimiiko kaikki vielä kuten ajattelit? Olet jo lavaveteraani, mutta haluat näkökulmia omaan tekemiseen tai vaikkapa johonkin tiettyyn esitykseen? Blondit auttavat! Saat rakentavaa palautetta materiaalistasi ja työkaluja esityksen hiomiseen entistä kirkkaammaksi timantiksi. Kesto 90 minuuttia, yksilö- tai pienryhmäohjaus (yksi esitys tai teema/työpaja). Pajan voi ohjata kuka tahansa Blondeista. Hinta 75€.

 

Työpajat voidaan räätälöidä myös toiveidesi mukaisesti. Pajat järjestetään Tampereen keskusta-alueella, sovittaessa myös omissa tiloissasi. Voimme tuottaa myös pitkiä opetuskokonaisuuksia, työpajoja suuremmille ryhmille ja saavumme mielellämme paikkakunnallesi. Kysy rohkeasti lisätietoja!